Dag fyra

Hola!

Dagarna bara flyger förbi, redan fredag imorgon. Jag åker hem i helgen, däremot nästa helg blir praktik med ansiktsmålningar på max :) Skojskoj!

Idag gick vi igenom ytterligare ett par skuggor. Nu börjar det blir mycket olika steg i sminkningen men å andra sidan börjar basen sitta nu.

Bjussar på några bilder på vackra Inéz jag sminkade idag!


Före och efter, detta är alltså bara bas + skuggning. Ännu ingen mascara, rouge eller läppar.
  

lägger in några fler bilder sen, nu är internet alldeles för segt!

Later!




dag tre

hey dudes,

åh vilken bra dag detta varit :) Nu har det hela släppt och känns verkligen kul!

Dagen började iaf skit då jag vaknade 3 min i 8. Klockan hade förstås inte ringt. Sen fick jag inte i sladden till motorvärmaren, blev arg och slänge den i en snödriva. Akilles sprang förstås bort och jag hade av två naglar när jag skulle stänga bildörren. När jag väl kom iväg en halvtimme senare orkade jag inte skrapa ordentligt och på något vis hann snön som flög upp på rutan frysa fast och mitt ute på motorvägen insåg jag att jag inte såg ett dugg. Svänge till slut av och fick skrapa igen. Inte blev dagen bättre då det kom 2 dec med snö och jag inte hade några vantar utan fick gräva fram bilen med händerna på hemvägen.

Trots alla missöden blev det dock en toopendag! Massa nytt idag. Basen las på ½ timme (halva tiden mot igår) och sen demade therese fransmarkering, fransskugga, mjuk globskugga och droppskugga. Hon visade även lockskugga innan vi slutade. Vid ett när vi normalt slutar gick vi och käkade lunch och sen körde vi på ytterligare 1½ timme. Blev nöjd med att hinna bas, fransmarkering och fransskugga på 30 min. vid halv 4 släpade jag 15 kg smink bort till apoteket och lindex för att införskaffa blandannat hårfärg, blev av med lite utväxt och gula pigment, jättenöjd :) Annars har jag tagit en lång dusch, druckit pepsi och fixat naglarna, blev superfint!

Nu ska jag skriva rent mina anteckningar och plugga lite! bjuder på en bild på sminkningen therese demade på mig, basen är gjord av sandra, dock saknas ännu mascara, rouge och läppar.



Later


drömmar

Är helt slut, orkar precis släpa mig till frysen och ta fram lite bröd. Är så tom i huvudet och trots att jag nu börjat med något jag vill känner jag mig mer förvirrad än någonsin. Ska jag jobba, ska jag läsa, ska jag satsa all in, ska jag göra det som är roligt! Idag vill jag faktiskt bara ligga hemma och dö. Inte göra ett dugg av det jag borde. Inte ha några måsten. Bara vara. Slippa tänka. Önskar att man kunde få ligga på en strand som mamsen. Eller garva åt något dumt david gör. För det är därför han är min människa. För att han får mig att skratta oavsett sitution och får mig att inse, allt fixar sig tillslut.


dag två

Hello folks!

Just kommit hem från andra dagen, gud va vi springer fram. Idag har vi gjort bas ink. puder, dusting, shading och highlighting. BÖH! man tror att det bara är att kleta på skiten, nope. Det tog oss en timme idag. Ska såsmåningom klara det på en kvart. Att allt ska in i extrem fart nu är för att vi fått praktik på lördag. En brud-visning. Jag vill vara med men känner samtidigt att jag vill hem och ta det lugnt. Dessutom kan ju inte hundarna vara kvar när tintin kommer hem. Så hur det blir med det får visa sig.

Nu ska jag renskriva anteckningarna, läsa kapitel 2 och.. det var nått mer. Men misstänker starkt att min hjärna nått bristningsgränsen nu, juridikstudier är nothing mot detta. Jo jusste, ska sätta mig och leta efter bilder med olika ansiktsformer.







later!


shithead!

PS. Jag saknar min sambooo


dag ett

Första dagen avklarad och jag är helt slut! Kan bero på att ajax skulle upp med anki kl 5 imorse, suck! Väl inne i Borlänge visade sig att vi bara blev 4 stycken i klassen då inga fler kommit in som sökt, känns toppenbra :) Två tjejer från trakten (borlänge och falun) och en från adolfsberg. Haha världen är bra liten.

Först idag fick vi våra väskor, gå igenom allt smink, ordningsregler osv. Sen gick vi igenom baslära. Ovant för mig att sminka med så tungt smink. Är som kakor man kletar ut i fejjan (alltså för fest, scen, foto) och extremt svårt att blanda ut rätt färg för modellen. Men det kommer väl, nu känns det sjukt mycket.

Väskan är som ni ser inte liten direkt. Att släpa denna skönhet från torget till stationen (10 min bort) där jag hade bilen stod var en pärs i all snö, så imorgon betalar jag för parkeringen brevid skolan!

Nåväl, nu har jag tvättat bort kakan i ansiktet, ätit och varit ute med dogsen, krypt ner i soffan och ska i eftermiddag:

- Renskriva alla inteckningar (ska in varje vecka)
- Läsa kapitel 1 om baslära
- Memorera de 9 olika baserna och vilka som är blandbara
- beställa visitkort att använda ute på jobb
- börja kika efter modeller till nästa vecka
- skriva ner mål och föhoppningar med utbilnding
- Märka upp allt smink och allt material i väskan med nagellack (jag ska ha rosa på mina grejer!)

Efter detta ska jag läsa egrätt till söndag och åtminstone öppna böckerna i allmän avtalsrätt.

Här kommer lite pics på grjerna!

väskan









later!


Dagen före

Hej vänner!

Fann civiliseringen även här uppe i kylan i form av ett extremt långsamt 3-modem. Resan upp gick bra och jag fick med mina 220 kg packning (ink 4 kg hundar!) Nu har det avnjutits lite middag och sen har jag satt span på en 88an i frysen som ska intas framför national target! Dogsen har checkat läget ute i snön, vilket innebar att akilles stack och ajax likaså, varpå lillskiten satte sig och frös. Han gör liksom så. Han sätter sig och skakar som ett asplöv ute i djupsnön, så jag fick pulsa ut i foppatofflor (japp för det är sånt man har här ute på vishan!) och hämta honom. 
 
Nåväl, imorgon ska jag alltså infinna mig på borganäsvägen kl 09.00. Ska bli spännande, speciellt att hitta dit i bil alldeles själv! Nu är ju inte borlänge vidare storstan men ändock.. Och spännande ska det bli att få våra verktygslådor med närmare 10 kg smink, heaven! Självklart blire bildbevis och mer tjöt härifrån imorgon, nu ska det socialiseras med far och anki innan de reser bort och lämnar mig ensam hela veckan!

Later!


Vackert, visst är det?


Nytt år nya tag

Nytt år, nya planer för framtiden och ett nytt steg i en ny riktning. Självklart kräver detta en splitter-ny blogg! Om 2 veckor börjar jag en ny resa uppe i Borlänge för att efter 11 veckor komma ut i verkligheten som färdigutbildad makeupartist. Vart världen sen tar mig får den som lever se, nu kör vi!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0