på väg hem

tjoho,

nu sitter jag och sandra på tåget hem! Idag blev en bra dag trots allt. Hittade ingen modell igår så planen var att jag skulle sminka mig själv. I sista sekund kunde dock Helen från förra gruppen ställa upp! Blev sotning och en festmake. Sotning är extremt svårt då man arbetar med heltäckande mattsvart skugga som gärna fläckar sig och faller ner under ögonen men tvättbjörn som resultat! Ska i varje fall öva mer imorgon då det blir sotning när vi går ut.

Ikväll ska David och jag på efesos och äta, mumma! Sen har jag bokat biljetter till Percy Jackson, älskar ju sånna filmer! Så det blir riktigt mysigt. Imorgon måste jag upp på stan och byta ett par jeans jag köpte på H&M samt hitta en bra fuktkräm. Min hud krackelerar tack vara min nya foundation från clinique i sammarbete med kylan. Måste dessutom ha en sminkväska. Får inte plats med mitt privata smink i ngn av mina jag har nu så för tillfället bor allt smink i en trasig victoria's secret-kasse.

Nu ska jag socialisera med sandra så hörs vi mer (eller ses) i helgen folks!

Later!

håååååvete

Idag var en bra dag. Tror provet gick superbra, eventuell ngn kontrastfärg som inte satt då jag totalt glömde plugga dem. Hoppas på full pott då det krävs för det professionella diplomet.

Kl 9 kom modellerna och det blev minst sagt en cool sminkning. De såg ut som förfrusna skyltdockor. Sminkade Adam, och stylade även hår. Han hade värsta Patrick Dempsey-håret. Ohlala ;)

Skickar upp bilder från när de stog i skyldfönstret lite senare. Blir nog snarare i helgen för nu orkar jag inte ens tänka mer. Missat en uppgift i avtalsrätt och ligger ca 1½ bok efter. Känner mig riktigt stressad och känns som att den kursen inte hinns med. Mejlat kursansvarig för att se vad man kan göra för just nu är det bara för mycket. Men måste verkligen ha mina 30 p denna vår för att kunna hoppa på med klassen i höst. Kanske kan läsa igen de 15 p som saknas om jag hoppar av nu i sommar?

Ska bli skönt med lite ledighet, ska komma ihåg datorn denna helg så kanske blir en uppdatering på tåget imorgon (om sj får hem mig i tid, eller för den delen ens får iväg ett jäkla tåg till örebro)

Later!


dag ?

Nä nu har tiden gått så långt och så fort så nu ger jag upp att hålla koll på dagarna. Onsdag den 5te veckan är iaf gjord! Idag var en mycket bra dag. Sminkade marie, sotning stod på schemat. Har kommit på att hur väl min dag artar sig beror mycket på modellen. Lina och marie är modeller man alltid kan lita på och som man alltid har trevligt med! Sotningen gick bra faktiskt, dessutom börjar basen sitta riktigt bra nu och det känns skönt. Självklart glömde jag att ta bilder idag, så himla typiskt. Sminkning två skulle vara naturlig då marie skulle direkt till jobbet på hotellet. Blev ljusa skuggor i rosa ton och så trebensfransar på det.

Imorgon har vi prov på makeupteknik. Har suttit och tjötat igenom kompendiet och tror jag har koll på alla skuggtekniker och hur man förändrar ett öga på rätt sätt. Efter provet blir det sminkning av de levande skyltdockor som ska stå i falun dit även vi följer med! Roligt roligt. Fredag äre hemgång till örebro och jag längtar faktiskt, inte minst eftersom lönen kommit och jag ska shoppa med stort s. Blir även utgång på lördag! På måndag ska jag hinna till frissan innan hårvisningen på virginska. Bokade tid på HÄR på järnvägsgatan, bli spännande. Men nu behöver jag hjälp. Vad jag ska göra? Antingen klipper jag av det något och bleker det ännu mer. Eller så färgar jag det rött alá kirsten i spiderman och sparar ut ännu mer. Eller någon annan rolig färg eller form? Please help dear friends!


ljusare, kanske något kortare?

Eller ljust men med lite eldigt i?

eller kanske ännu mer rött? Ser ungefär ut som min riktiga färg när jag var yngre.

Gah, help!
Later

hårvisning i sundsvall för goldwell

tjo folks, long time no seen!

Kommer inte ens ihåg när jag sist uppdaterade men idag har vi iaf gjort dag 22 i skolan (minus ett par som gått bort) i fredags gjorde vi snabba makeuper och sedan en valfri på våra modeller, Lina satt för mig. Blev mycket nöjd med hennes valfria.



Helgen tillbringades hemma i öret med massa mys. I lördags sminkade jag även kusin till 35-års fest. Blev bra, dock ska det övas ännu mer på lösfransar!



Resten av helgen var det bara slappa i soffan som gällde. Gick även och kikade lite i butiker och tog en fika på java med sambo på söndagen. Söndagskvällen kom Vickan förbi och vi snackade líte skit och fikade.

Måndag ringde klockan 04.50 och jag var förvånandsvärt pigg och glad. Var på stationen strax efter 05.15 och märkte snart av efterverkningarna av att bo i ett land ovaför ekvatorn. Först var tåget försenat 7 minuter. Sen en kvart, 30 minuter, 45 och tillslut drygt en timme. Efter en och en halv timme på stationen fick vi reda på att en buss skulle ta oss till gävle (där vi skulle åka vidare mot sundsvall, ett tåg vi nu skulle missa). Hundarna fick david komma och hämta igen för vid det här laget hade de redan suttit i väskan för länge och ville inte släpa dem på bussen. Efter ytterligare någon timme hade fortfarande ingen buss kommit. Tillslut fann vi iaf en buss som tog oss till gävle, och inte f-n var det tack vare ngn information från sj, inte ett skit sa de.

Efter 3 timmar kom vi så till gävle och där var nästa tåg (vi missade ju vårat pga förseningen) 1½ timme sent (var ett x2000 som vi senare fick veta antagligen inte skulle komma alls). Dock blev vi ombokade till ett lokalt tåg som tog oss upp till sundsvall så vi var där till 14.20, vi skulle börjar sminka kl 13 egentligen. Erica och Inéz kom inte ifrån Borlänge där de inte ersatte tågen med bussar så vi var 2 makeupartister på 13 modeller och 2 timmar. Blev himla stressigt att lägga en scenmakeup på ca 15 minuter (tur att vi övat på det i veckan) men det gick ju iaf och jag är väldigt stolt över att vi kämpade så för att komma upp och faktiskt fick jobbet gjort.

Som tur är gick tågen hem som de skulle så strax efter 10 var jag åter i Ornäs. Då var det bara att sätta igång och tvätta penslar och material. Usch vad trött jag var. 13 restimmar och 2½ jobb alltså.

Idag skulle vi dessutom börja kl 08. OCH köra heldag. Blev 40 - och 50-tal idag vilket innebar mycket glamour, läppar och låååånga lösfransar!


sandra och jag sminkade varandra!

På eftermiddagen blev det hårstyling. Tupering, volymföning och flätning. Jag var så himla trött vid det laget att jag allvarligt trodde att jag skulle bärja gråta. När jag kom hem kom huvudvärken på allvar och nu är det migrän big time. Har tagit alla tabletter jag kunde hitta i medicin-skåpet och tagit en lång dusch. Ätit ett knallgrönt-äpple (min nya craving) och mörk choklad till middag och nu ska jag måla naglarna.

Imorgon är det sotning. Äntligen! På torsdag ska vi sminka några modeller som ska stå som levande skyltdockor i falun, roligt!

nää, later!


dag nitton

tjoho!

Idag var en bra dag i skolan, började kl 8 för att egentligen köra heldag men thereses sjukdom envisas så vi slutade 12 iaf. Hade en jätte-trevlig modell vid namn Linda som erica fixade i all hast igår. 18 (!) modeller ringde jag igår och inte en enda kunde komma. Nåväl, vi gjorde tv-makeup. När tex gäster kommer till ett morgonprogram gäller det att få dem snygga i en hast, oftast får gästerna inte mer än en kvart i sminket medan en programledare tar ca 30 minuter att sminka. Vi arbetade med flytande foundation vilket är väldigt skönt till skillnad från våra fetbaser som verkligen kräver jobb. Blev extra nöjd med sista maken på 30 minuter (såklart glömde jag att ta bild) hade en så modig modell som vågade sig på en orange/gul/röd skuggning! Roligt!

Imorgon kommer söta Lina och sitter igen, sen kl 14 går bussen hem till öret! I helgen ska jag nog sminka kusin inför 35-års fest och annars ska jag försöka hinna med så många sminkningar som möjligt för på måndag gäller det att leverera i sunsvall! Måste planera lite inför kommande plåtningar också, vecka 9 är det fotovecka och efter visningar i örebro och karlstad i början av veckan ska vi göra 3 fotograferingar varav ett stort projekt med Ryan. Fotona bli svartvita och vi har planerat make och styling ganska ingående, nu är det bara att hitta modeller som gäller. På fredagen ska vi plåta med en ganska ny fotograf i studion på skolan. Har mina planer angående modell och tema, tänk "diamonds are a girl's best friend"!

Ja så himla mycket händer just nu så jag vet inte var jag ska börja, dessutom har jag idag pressat ut mig en uppsats i EG-rätt om direktivs spärrverkan, det låter väl skitkul och relevant mitt i alltihopa. Borde även läsa kontraktsrätt men någonstans får gränsen vara nådd.

Nej kanske ska masa mig upp på den där himla crosstrainern nu. Hörs något i helgen!
Later!

mingrönt



Jag ääääälskar isadoras vårkollektion. Brukar aldrig gilla isadora men tror jag hittat vad jag länge sökt, det PERFEKTA ljusrosa läppstiftet/glanset (på modellen) Och superfina rosa och mintgröna nagellack. Mintgrönt kommer ju superstort i vår och mycket 50-tal blir det om man kollar på makeupstores senaste kollektion också. Vill även ha den mintgröna och rosa ögonskuggan samt den naturliga palletten med skimmer- och matta skuggor. .

Klämde på alla grejer på maxi där vi nyss var, hela familjen tajkon! Hade dock inga pengar med, lägligt dock då pappa fick betala allt jag ville ha i matväg.

På måndag ska vi förresten till sunsvall på den första av 3 goldwell-hårvisningar som vi ska sminka. Den första mars är det på Virginska skolan i örebro och andra i karlstad. Ska bli så himla roligt :)

Nu äre mys i soffan, ska gå och lägga mig ganska tidigt då vi börjar 8 och kör till 16 imorgon med bla hårstyling. Igår gick jag och la mig 21 och sov till 7 imorse, är dock precis lika trött för det. Sitter i sen måndagen då tåget gick vid 05.30.

Later!


dag arton

Hej läsare!

Idag har vi haft manlig make i skolan. Är faktiskt väldigt vanligt med killar som sminkar sig, speciellt om man tittar i storstäderna. I lilla Borlänge och även i örebro ser man det inte så ofta men jag tycker nog det är dags att killar börjar bry sig lite mer. Kanske inte alá bobby, det blir lite väl feminint.


Bild bobbys blogg. http://blogg.bobbysharstudio.se/

Dock tycker jag mycket väl att killar kan skaffa sig en neutraliseringspalett. En väldigt populär är ju den från makeupstore. Med den gröna färgen täcker du röda finnar, med den röda blått under ögonen och den gula neutraliserar lila nyanser. Även bas är inget fel att använda på killar. Jag tycker att bästa resultatet idag fick vi med ID's mineralmakeup som inte ser så kakigt ut. Med lite shading, alltså skugga i kindskuggan (strax under där du lägger rougen) och välkammade bryn kommer man långt.


bild makeupstore.se

Idag lade vi även fransmarkering på modellerna, dock med varierande resultat då de flesta killar hoppar högt så fort man kommer inom en meter från ögat med en pensel, men de var duktiga!

Nu ska jag sätta mig med modellpärmen och hitta någon som kan ställa upp imorgon. Då väntar tv-makeup. Vi har 15 minuter på oss att få ihop en hel make så då gäller det att prioritera eftersom det i vanliga fall tar 40-80 minuter.

Later!

dag sexton

Tjoho, här kommer utlovade bilder från dagens lektion. Inte så vacker make kanske!


Erica blev självmordsbenägen när hon fick veta att jag snott hennes kille...




... Så hon skjöt mig i huvudet!



Haha karma is a bitch! Erica fick mask i sitt äckliga sår och bölder på handen!



Höhö, later!

bilder från stockholm

Dagen började med att vi missade bussen, då bidde vi lite ledsna!



Men sen tog vi tåget och det var ju faktiskt skönare!
Vi åt frukost...


... Och läste tidningar.

Väl i sthlm slappade vi på hotellet efter lite shopping..

och sen blev det bio. På söndagen kollade vi dinosaurier på naturhistoriska!

och vips var vi på väg hem igen! Denna gång hann vi med bussen!


Lägger upp lite bilder från dagen senare. Var skärsår och blåmärken som stod på schemat idag :)

Later!

ledigt

Hello folks, long time no seen!
Skönt med lite långledigt! I torsdags gjorde vi brudmake med trebensfransar. Lite trixigt, men hade en toppenmodell som satt som en liten ängel, det uppskattas! Efter skolan tog jag och sandra en snabb-lunch och sen 14-tåget till örebro. Fredag tillbringades med avtalsrätts-böckerna. Herrre jesus nu är det mycket. I veckan har vi grupparbete i eg-rätt också, men det är fortfarande roligt allting så då går det :)
Kände att vi behövde lite ledigt dock så det blev en spontantripp till stockholm som bokades in i helgen. 9.35 skulle bussen gå från resecentrum och morgonen var minst sagt stressig. Än värre blev det när vi 7 minuter över 9 märker att nej, bussjäveln går 9.15, och vi har inte kommit ut genom dörren än. Jag mitt pucko hade kollat fel när jag bokade.. Som tur var gick ett tåg 10 så vi fick ta det, dock försvann 400 ur shoppingkassan thanks to me.
Väl i shtlm blev det lite shopping. Och en väldig tur följde nog oss hela dagen. Först skulle vi handla kläder på hm till david. Tyckte det blev väl billigt och kollade kvittot när vi kom ut. Tröja, tröja, underkläder... men? var är byxorna? Nej de 200 bjöd visst HM på, det var davids tågbiljett det! Haha
Dagens mission var ju att hitta en foundation och det blev cliniques superbalanced så den ska testas idag. Sen köpte jag äntligen en läpp-penna jag suktat efter länge från makeupstore. I kassan trycker jag in kortet i läsaren och slår koden. Precis när det piper (sådär som det gör när man ska ta ut kortet) och jag drar ur det. Tycker mig skymta att det står typ, medges ej, eller så. Och jag ska precis kläcka ur mig nått som "ojdå, vi har visst shoppat lite mycket" som man gärna gör då köpet inte medges och kön är lååååång! Men tjejen i kassan får ut ett kvitto, stoppar det i påsen, ger påsen till mig och önskar en trevlig helg. Ok, tänker jag, det var väl den där maskinen som snackade gojja, i hennes kassa funkade det ju tydligen. Kollar senare kontot och ser att jag faktiskt inte hade pengar nog på det kontot för att täcka köpet och inget har dragits, köpet avbröts helt. Så jag misstänker starkt att jag snattat smink för 400. Haha vad är det för fel med stockholms butiksbeträden?
Efter shopping tog vi oss i snöstormen (japp den kom samtidigt med oss igår) till hotellet på östermalm. Klockan 19 hade vi bokat in oss på Avatar 3d, så cool! Och efter det gick vi hem och tittade på tv i hotellsängen, jag ÄLSKAR hotellsängar.
Något jag älskar ännu mer än hotellsängar är hotellfrulle. Och det är det dags för nu, wiho! Sen ska vi ut till naturhistoriska och vara lite turistiga med cosmonova!
Tänkte slänga in lite bilder från helgen ikväll, åker till borlänge 05.47 imorgon!
Later!

dag tretton

Uäk, skitdag. Modellen dök inte upp idag heller så nu är det två brudar som dragits ut ur modellpärmen. Så himla opriffsigt att inte dyka upp. Nåväl. Löste sig till slut.

Kom hem efter lite flängande då vi käkade lunch på stan och sen drog runt på kuppan och ett par gymnasieskolor för att hitta modeller. Ingen luck där, borlänge visade upp sig från sin dödaste sida.

Kom hem och mår så himla illa. Ungefär som när jag städade badrummet med en liter klorin. Andades väl in skiten för länge och trodde nästan jag skulle dö. Haha. Tog bort nageltipparna och gjorde ordning idag och misstänker att det är lösnagelremovern som är boven. Börjar må lite bättre iaf så kanske kan få i mig lite mat ikväll.

Kupolen med anki igår var toppen. Speciellt med tanke på att jag påvägen dit ringde nordea och vesta satt in 6500 på kontot. Då blir man glad. Höll dock fint i pengarna och köpte bara ett par skor till david och lite smink! Till helgen vill jag lova att jag inte är lika sparsam. Förtjänar lite shopping då resten av våren lär bli fattig, blir gärna så när man inte jobbar och är van att ha mer än bara csn.

Bjussar inte på någon bild idag då jag helt ärligt inte orkar sträcka mig efter kameran och kamerasladden. Hörs imorgon när jag kommer hem till öret igen (åker med tåget direkt efter skolan!)

Later!

dag tolv

Tjoho!

Sitter och väntar på anki som ska sluta jobbet så vi kan åka in till kupolen och handla alla hjärtans-dagspresenter till våra karlar! Jag vill ha smink! Sjukt när man har 20 kilo smink man släpar runt på dagarna i ända men jag kan inte få nog. Ska kika på skor också, och väskor! Åh om man bara vore rik.

Idag var ingen toppendag i skolan. Blev en bra kopia av bilden nedan, dock glömde jag mitt klant fota innan ronja tvättade bort det. Andra maken blev helt okej men det blir lätt slarvfel när man stått och sminkat i 3 timmar.



Nya tag imorgon med ny modell. Hoppashoppas hon kommer nu bara. Efter skolan imorgon ska vi ut till gymnasieskolorna i borlänge för att ragga fler modeller! Om nån i örebro vill sitta kan jag nog bjussa på tågbiljetter!

Har storslagna planer för framtiden i alla fall, vilka vare sig inkluderar borlänge eller örebro. Får hoppas alla planer går som de ska och annars blir nog bra vilket som.

Later!

dag elva

Hallå måndag!

Helgen sprang såklart förbi, lite segt på max igår men roligt med alla söta barn. Idag gjorde vi två makeuper på modellerna. Snälla marie som kom igår när min modell uteblev satt för mig idag med! Vi gick igenom clean beauty, vilket man ofta ser på bröllop osv. Det ska se sminkat, men väldigt naturligt ut! Man använder inga extrema färger eller starka konturer.

Efter första sminkningen på 1 timme och en kvart gjorde vi en där modellen själv fick välja och marie valde en riktigt cool turkos skugga som kändes väldigt sommar!

Tog en snabbtripp till lindex och hittade där en tröja jag ville ha hemma i örebro innan jul men som inte fanns i storlek. Lycka! Nu i eftermiddag ska jag pluggá och sen ställa mig på orbitrec (mord-maskinen) som snälla david släpat hit! Beach 2010 here i come. haha.





Later!


lördag

Bjuder på lite uppdatering mitt i melodifestival-myset! Här sitter vi 4 idioter vid 3 datorer, david och jag vid våra och pappa och anki vid sin nyinköpta!

Dagen på max var mycket rolig, inte minst tack vare alla söta barn. Och en svensexa. Haha en packat glad brudgum som blev sminkad som en pirat. Efter lite käk som betalning åkte jag med sambo till kupolen och drömde mig bort i skoaffärer. Nä nu måste jag socialisera lite här, speciellt med ben och jerry som ligger i frysen och väntar på att umgås med mig!

Later!

dag tio

Nu är det FREDAGSMYYYYS! (skrålar som den där lilla söta ungen i reklamen) Ujuj vilken dag.

Steg upp strax före 7 imorse, vaknade innan klockan och var faktiskt nervös. Hade liksom en dålig känsla i magen. Och ja, strax efter 7 plingade det till i mobilen och självklart hade min modell blivit sjuk. Sjuk och sjuk. hm igår var ju allt fint, menmen. Skyndade till makeupsudion och grabbade tag i modellpärmen. 10 samtal senare fick jag tag på en underbar tjej som kunde ställa upp med så kort varsel och hon var där på 20 min. Så starten på dagen och provet blev lite stressigt. Slarvade lite med basen och lockskuggan som jag har svårt med att få jämn. Dock blev färgerna väldigt fina med olika nyanser av bruna skuggor och ett ljust läppglans, så det gjorde jag bra! I stressen och pressen glömde jag såklart att knäppa kort. Kan nog ta någon bild på min make sen som går i knallorange och rosa!
Efter praktikprovet blev det oförberett teoriprov på skuggor och det gick väl också helt okej. Är sån tur attg man har så bra korttidsminne efter alla år av plugg.

Ikväll kommer Dade och mina älskade dogs! Ska bli så mysigt att ha de här i helgen. Ser även fram emot jobbet på max!

Att göra denna helg!

Fredag
- Fixa bilder på brudmaker
- Hitta bilder till kartoteket
(brudmaker, ögon- och ansiktsformer)
- Leta inspo till slutfotograferingen

Lördag 
- Ansiktsmålning på max 11-15
- göra två perfekta munnar (får bli en på mig och en på anki)
- handla material till kartoteket
- skriva på ansökningbrev

Söndag
- Ansiktsmålning på max 11-15
- läsa avtalsrätt
- Klippa och klistra kartotek
- Fixa modell till tisdag och torsdag

Men först ska jag läsa nya elle och äta choklad för att jag varit så duktig i dag och inte brytit ihop över modeller och misslyckade lockskuggor. Over and out!

Later!


dag nio

Måndag eller fredag det är nog de ända dagarna som finns, för antingen är det måndag eller fredag. Gud vad tiden går fort.

Idag har vi jobbat med eyeliner och perfekt läpp. Det innebär verkligen precisionsarbete vill jag lova. Perfekt mun är något som ska ta säkert 15 minutet. Nu tog det såklart närmare en halvtimme för oss idag. Det ska målas med läpppenna, flera lager läppfärg och så pudras emellan för att få allt att hålla. Och sen få till symmetrin, för näsan allas munnar är ojämna, det är sånt man märker nu när man glor på folk hela dagarna. Tex är mitt högra öga något större än det vänsta. However, det blev helt okej men det är nu man måste börja jobba upp snabbheten. Imorgon är det första dagen med modell och jag börjar bli nervös. Men mest rädd är jag för att modellen inte ska dyka upp eftersom vi blir bedömda för första gången imorgon. Jaja, det går nog bra.



Nu ska jag surfa runt lite efter info till make imorgon på mig och modell.
Later!

dag åtta

Tjoho!
Idag var en roligt dag, vi har arbetat med kontrastfärger, alltså de färger som bäst framhäver ens ögonfärg. Och gud vilken skillnad det blir. Ögonen lyser verkligen!

Här har ni ögonfärger och vilken färg som är respektives kontrastfärg.

Blå - kontrastfärg orange
Grön - kontrastfärg röd
Brun (som går mot rött) - kontrastfärg grön
Brun (som går mot gult) - kontrastfärg lila
Brun - kontrastfärg blå
Mörka mot svarta - kontrastfärg vit (eller ljus skugga)

Här har ni mina blå med en orange skugga!





nu ska det käkas lite lövbiff och leta inspo-bilder till mitt kartotek (pärm med inspiration och olika sminkningar för dem som inte vet)

Later!

dag sju

Hello!

Ujujuj vad slut jag är. Idag blev det barnmålning, skönt att kunna bara slaffsa på något och vara mer kreativ. Inte ha så mycket regler att följa. Efter 13 stannade vi kvar och gjorde en skönhetsmake för att öva inför fredag när första modellen kommer. Efter det blir modell varje dag, så om någon vill komma upp och sitta är det bara att höra av er!

Här följer ett bildregn från dagen. Sandras make har jag gjort!









Moi as a cat!



Sköhetsmake på Inéz efter skoltid, väldigt nöjd med färgerna som blev toppenvackra på henne!



later!


dag sex

Helgen rusade förbi och nu är det måndag igen! Vi tillbringade helgen på stan, på bio (snabba cash) och med syster och johnny.

Idag har vi börjat med bryn i skolan. Imorgon är det barnmålning som står på schemat inför helgens jobb på max! Ska ta tag i saker och ting och och röra på fläsket imorgon om gymmet vill ta in mig också. Så det blir full rulle i veckan. Nu är jag trötttrötttrött. Blir kiwi framför teven nu.

   
systeryster före och efter make lagd i lördags!


moi efter sminkning i fredags (eller torsdags?) gjord av inez

RSS 2.0